ماهی شیربت

80.000 تومان 90.110 تومان
نقد و بررسی افزودن نقد خود

نام خانواده: کپورماهیان(Cyprinidae)
نام علمی: Barbus grypus
نام انگلیسی: Large scaled bard
نام فارسی: شیربت shirbot
پراکنش: گونه بومی رودخانه دز

مشخصات: بدن کشیده و نیمه استوانه‌ای با فلس‌های درشت،سری نسبتاً کوچک با ساقه دمی نسبتاً باریک،دارای دو جفت سبیلک میباشد.
زیستگاه: قابلیت سازگاری در شرایط مختلف را دارد و جزء ماهیان گرمابی محسوب میشود، بیشتر محیطی را ترجیح میدهد که دمای آن به‌طور متوسط ۲۲.۵درجه سانتیگراد و دارای جریانی آرام و بستری لجنی باشد.
تغذیه: دارای رژیم غذای همه‌چیزخواری بوده اما تمایل بیشتری به خوردن گیاهان دارد.
فصل تخم‌ریزی: در فصل بهار انجام میشود.
اهمیت اقتصادی: با توجه به رشد مناسب این ماهی و ارزش بالای کیفیت گوشت آن دارای ارزش اقتصادی بالایی است و تکثیر مصنوعی آن با موفقیت به انجام رسیده و به چرخه تولید در سیستم چندگونه‌ای در استخرهای پرورشی اضافه شده است.

نام‌های علمی و عمومی:
نام علمی اين ماهی Barbus Grypus می‌باشد و يكی از گونه‌های خانواده بزرگ كپور ماهيان Cyprinidae است. اين ماهی را در زبان انگليسی به Large Scaled Barb می‌شناسند. نام‌هایی كه در ايران بر روی اين ماهی نهاده‌اند عبارت‌اند از: شيربت، شيربد، سس ماهی يا ساس ماهی، رومی (البته در خوزستان كاربرد ندارد)، سرخه.

مشخصات ظاهری:
ﻣﺎﻫﯽ ﺷﯿﺮﺑﺖ ﯾﻚ ﻣﺎﻫﯽ ﺍﺳﺘﺜﻨﺎﯾﯽ ﻭ بی‌نظیر ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﻟﺤﺎﻅ ﺑﺎ ماهی‌های ﺩﯾﮕﺮ ﺗﻔﺎﻭﺕ ﺩﺍﺭﺩ .
ﺍﯾﻦ ﻣﺎﻫﯽ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎﺕ منحصربه‌فردی است ماهی ﺷﯿﺮﺑﺖ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺍﺣﺘﯿﺎﺝ ﺑﻪ ﺗﻨﻔﺲ ﺯﯾﺎﺩ ﻫﻤﯿﺸﻪ ﺩﺭ آب‌های ﺭﻭﺍﻥ و گاهی ﺧﺮﻭﺷﺎﻥ ﺯﻧﺪﮔﯽ می‌کند، ﺍﯾﻦ ﻣﺎﻫﯽ ﺟﻨﮕﻨﺪﻩ ﻭ ﺷﻜﺎﺭﯼ ﺍﺳﺖ ، ﺳﺮﻋﺖ ﺧﯿﻠﯽ ﺯﯾﺎﺩ ﻭ ﻗﺪﺭﺕ بی‌نظیری ﺩﺍﺭﺩ.
ماهی شیربت بدنی کشیده و بلند دارد، مانند لوله بلندی می‌ماند، فلس‌های(پولک) درشت و طلایی‌رنگ و یا خاکستری تیره دارد، رنگ زیر شکمش سفید با حاشیه خاکستری است، سر کوچکی دارد،دهانش شبیه نعل اسب. یک جفت سبیلک کنار لب‌هایش آویزان است.

زيستگاه:
اين ماهی در خارج از كشور در حوضه‌های آبريز رودخانه‌های دجله و فرات در كشور عراق و حوضه رودخانه ارونتس در كشور لبنان نيز يافت می‌شود. در ايران در حوضه‌های آبريز خلیج‌فارس و دشت خوزستان يافت می‌شوند. در حوضه آبريز خلیج‌فارس می‌توان به رودخانه‌های شور، شاوور، زهره، دالكی، هله، دشت پلنگ، حسن لنگی و كل و درياچه فامر (پريشان) و خوزستان به رودخانه كارون، سد گتوند، سد دز، رودخانه سيمره، رودخانه زال، كرخه، سد شهيد عباسپور اشاره كرد.

البته در رودخانه‌ها و سدهایی در ديگر نقاط كشور ازجمله رودخانه شاهرود، سد تهم زنجان، درياچه مارميشو اروميه، درياچه سراب ملوسان نهاوند و سد اكباتان همدان نيز يافت می‌شوند.

سن:
ماده‌ها 17 سال و نرها 11 سال عمر می‌کنند (البته اين سن نسبت به شرايط محيطی متغیر است) و ماهی با طول 45 تا 48 سانتيمتری در سن 4-5 سالگی بالغ می‌شود. نرها زودتر از ماده‌ها بالغ می‌شوند و ازلحاظ تعداد بيش از ماده‌ها هستند. (نرها تقریباً دوسوم ماده‌ها هستند)

تغذيه:
آن‌ها معمولاً همه‌چیزخوار هستند. از جلبک‌ها، خزه‌ها و قسمت‌های بالايی گياهان تغذيه می‌کنند. علاقه عجيبی به غلات دارند. آن‌ها همچنين از میوه‌های رسيده فروافتاده در آب نيز تغذيه می‌کنند. ممكن است از ماهيان كوچك نيز استفاده نمايند.
عنوان شرح

ارسال نظر

نام *

ایمیل *

محصولات مرتبط