واحد تولید کمپوست:



مرحله اول: تولید کمپوست فاز یک

ابتدا از مواد اولیه شامل کلش گندم، کود مرغی و پودر سنگ گچ نمونه برداری شده و مورد آزمون قرار می گیرند. با توجه به شاخص های آزمایشگاهی محاسبات فرمولاسیون بستر انجام شده و نسبت مواد مختلف در فرمول مشخص می گردد و سپس مواد توزین می شوند. عملیات خیساندن بسته های کلش بصورت کاملا مکانیزه انجام شده و بسته های کلش روی هم قرار میگرند. در مرحله بعد بسته های کلش روی نوار نقاله قرار گرفته و نخ های آن باز شده و توسط خط میکس کلش ها به خوبی باز می شوند. کود مرغی و پودر سنگ گچ آماده شده به صورت یکنواخت اضافه شده، سپس مواد بوسیله خطوط انتقال جهت شروع تخمیر وارد بونکر ها می شوند. پرکردن بونکر به صورت کاملا مکانیزه و توسط ماشین تاپ فیلر انجام می شود. بعد از پر کردن بونکر سنسورهای اندازه گیری دما در محل های مناسب درون توده قرار گرفته و تنظیمات مربوط به سیستم گردش هوا انجام می شود. بعد از گذشت زمان مناسب درب بونکر باز شده و عملیات تخلیه و مخلوط کردن و هوادهی توده و انتقال به بونکر بعدی انجام می شود. در ادامه پروسه تخمیر یکبار دیگر کمپوست به فاصله سه روز جابجا می گردد و رطوبت آن تنظیم و تامین می شود. این پروسه حدود سیزده روز طول می کشد وطی آن کمپوست فاز یک تولید می گردد. لازم به توضیح است که در مراحل مختلف از مواد فرموله شده نمونه برداری شده و توسط آزمایشگاه شیمی کمپوست آنالیز می گردد.

مرحله دوم: تولید کمپوست فاز دو

در این مرحله کمپوست فاز یک توسط ماشین آلات مربوطه از بونکر ها تخلیه و میکس گردیده و توسط خطوط انتقال به تونل های پاستوریزه منتقل می شود.
عملیات پرکردن تونل با استفاده از ماشین فیلینگ کاست انجام شده و سنسور ها در مناطق مناسب درون توده قرار می گیرند. تونل های پاستوریزاسیون مجهز به سیستم کنترل شرایط محیطی هوشمند می باشند و تنظیمات دما، رطوبت و ... قابل کنترل است. در فرآیند پاستوریزاسیون دما بین60-58 درجه سانتیگراد و مدت زمان فرآیند 10-8 ساعت می باشد. سپس مرحله کاندیشنینگ انجام می شود که دما بین 50-48 درجه سانتیگراد می باشد حدود 5-3 روز زمان نیاز داریم تا تبدیل گاز های مضر مانند آمونیاک و نیتروژن و تثبیت آن به فرم پروتئین انجام شود و سپس کمپوست فاز دو خنک شده و برای تهیه کمپوست فاز سه آماده می گردد.

در این مرحله نیز از توده نمونه برداری شده و توسط آزمایشگاه شیمی کمپوست آنالیز می گردد. با تایید شاخص های اندازه گیری شده با استانداردهای مربوطه، تونل اجازه تخلیه گرفته و کمپوست فاز دو برای مرحله اسپاون زنی آماده می گردد.

مرحله سوم: تولید کمپوست فاز سه

در این مرحله کمپوست فاز دو توسط ماشین آلات مخصوص از تونل ها تخلیه و اسپاون زنی می شود. انجام این مرحله با رعایت شرایط بهداشتی انجام شده و اسپاون توسط ماشین اسپاون بصورت یکنواخت و به میزان مناسب به کمپوست اضافه می شود. کمپوست بذرکاری شده توسط خطوط انتقال به تونل های پرورش منتقل شده و تونل توسط ماشین فیلینگ کاست پر می شود. تونل های پرورش مجهز به تجهیزات و سیستمهای هوادهی هوشمند می باشند و پارامترهای دما، رطوبت و ... قابل تنظیم است. بعد از ورود کمپوست بذرکاری شده به این تونل ها٬ رشد رویشی میسیلیوم قارچ آغاز و بعد از طی 14 الی 16 روز رشد رویشی تکمیل گشته و کمپوست فاز 3 تولید می شود. در این مرحله نیز از توده نمونه برداری شده و توسط آزمایشگاه شیمی کمپوست آنالیز می گردد. با تایید شاخص های اندازه گیری شده و مطابقت آن با استانداردهای مربوطه، تونل اجازه تخلیه گرفته و کمپوست فاز 3 بصورت فله توسط واگن های انتقال به سالنهای پرورش این شرکت یا بصورت بلوک بسته بندی  شده و به واحدهای متقاضی پرورش دهنده قارچ خوراکی ارسال می گردد. لازم به توضیح است تنظیم وزن و ابعاد بسته (بلوک) به سفارش مشتری وجود دارد.

مزایای کمپوست فاز 3 :

کمپوست فاز 3 دارای مزایای زیر نسبت به کمپوست سازی فعلی متداول در کشور (کمپوست فاز 2) می باشد:

در تولید کمپوست فاز سه استانداردهای مورد نظر و یکنواختی کمپوست بهتر انجام میشود
کاهش طول دوره پرورش و برداشت محصول در سالن های پرورش از 60 روز به 45 روز می رسد
افزایش تعداد دوره های بهره برداری از سالن های پرورش قارچ از 6 دوره به 9 دوره در سال
افزایش33 درصدی میزان تولید سالیانه در سالن های پرورش موجود
کاهش هزینه تولید و اقتصادی تر شدن تولید
کاهش میزان انرژی مصرفی در واحد های تولیدی با حذف مرحله اسپاون ران در سالنهای پرورش
کاهش ریسک آلودگی در واحد تولیدی با حذف مرحله اسپاون ران
کاهش ریسک آلودگی کمپوست در مرحله انتقال به واحد های پرورش به دلیل استفاده از کانتینر های با شرایط قابلیت کنترل دما برای انتقال کمپوست در این روش

  • نمایش به صورت:
مرتب سازی بر اساس:

کمپوست فاز سه

70.000 تومان 80.000 تومان

کمپوست فاز سه

$80.00 $90.11

کمپوست فاز 3، بستر تولید قارچ خوراکی است که با اسپاون (بذر) قارچ مخلوط شده و رشد رویشی در آن کامل شده است و آماده انتقال به سالن پرورش می باشد. قدمت کار با کمپوست فاز 3 در هلند 30 تا 40 سال است. در حالی که تولید کمپوست فاز 3 در ایران، کاری جدید و ...